| مباحثه بر سـر آن ترک شــيرازي | |
|
|
نويسنده | پيام |
---|
Saghar عضو باشگاه 1000 تایی
تعداد پستها : 6513 Location : یه جایی میون مردم خاکی Registration date : 2008-12-24
| عنوان: مباحثه بر سـر آن ترک شــيرازي الإثنين أكتوبر 19, 2009 7:43 pm | |
| مباحثه ای که بین حافظ و صائب و شهریار بر سر “آن ترک شیرازی” اتفاق افتاده:
به قول حضرت حافظ:
اگر آن ترک شیرازی به دست آرد دل ما را به خال هندو اش بخشم سمرقند و بخارا را
و صائب در جواب می گوید:
هر آنکس چیز می بخشد، ز جان خویش می بخشد نه چون حافظ که می بخشد سمرقند و بخارا را
اگر آن ترک شیرازی به دست آرد دل ما را به خال هندو اش بخشم سر و دست و تن و پا را
و شهریار در جواب می گوید:
هر آنکس چیز می بخشد بسان مرد می بخشد نه چون صائب که می بخشد سر و دست و تن و پا را سر و دست و تن و پا را به خاک گور می بخشند نه بر آن ترک شیرازی که برده جمله دلها را
اگر آن ترک شیرازی به دست آرد دل ما را به خال هندو اش بخشم تمام روح و اجزا را
و دوستی گوید:
هر آن کس چیز می بخشد، به زعم خویش می بخشد یکی شهر و یکی جسم و یکی هم روح و اجزا را کسی چون من ندارد هیچ در دنیا و در عقبا نگوید حرف مفتی چون ندارد تاب اجرا را | |
|
| |
Arakadrish مشتاق
تعداد پستها : 986 Location : كاخك Registration date : 2007-12-04
| عنوان: رد: مباحثه بر سـر آن ترک شــيرازي الخميس أكتوبر 22, 2009 4:09 pm | |
| نارفیق بیوفایی که دستی هم در شرارت دارد فرماید :
اگر چه این دل خسته بگوید صبح و شب با ما نبینـی رویِ خــوبی گـر نبیـنی روی یــاران را
ولـی آن تـرک شیـرازی اگــر گــیرد دل مـا را بخال هندو اش بخشم فروم و جمله اعضا را
لبخند ...
ممنون ساغر خانوم , دوز بالای قلقلک دادن تاپیکتون کار خودش رو کرد! | |
|
| |
تعداد پستها : 6513 Location : یه جایی میون مردم خاکی Registration date : 2008-12-24
| عنوان: رد: مباحثه بر سـر آن ترک شــيرازي الجمعة أكتوبر 23, 2009 7:53 am | |
| ......به به ببینین کی اومده خوش قلم فروم بابا گلی به جمالت آقا سلمان بیوفایی میکنی و سر به فروم نمیزنی آقا سلمان من به شخصه شیفته ی قلم با استطاعتتونم و بارها هم به مرجان جون این مطلب را گفتم چون فکر میکنم مرجان هم رقیب بی نظیری واسه شماست به هرحال امیدوارم همیشه بتونیم از تراوش درونی و پراحساس هردو شما استفاده کنیم بازم اومدنتونا به این تاپیک خیر مقدم میگم ضمنا از جوابی هم که واسه ترک شیرازی نوشتین ممنون خوشحالم خوشتون اومد | |
|
| |
Jany عضو باشگاه 1000 تایی
تعداد پستها : 2939 Location : قلب شما Registration date : 2007-12-05
| عنوان: رد: مباحثه بر سـر آن ترک شــيرازي الجمعة أكتوبر 23, 2009 9:51 am | |
| - Arakadrish نوشته است:
- نارفیق بیوفایی که دستی هم در شرارت دارد فرماید :
اگر چه این دل خسته بگوید صبح و شب با ما نبینـی رویِ خــوبی گـر نبیـنی روی یــاران را
ولـی آن تـرک شیـرازی اگــر گــیرد دل مـا را بخال هندو اش بخشم فروم و جمله اعضا را
لبخند ...
ممنون ساغر خانوم , دوز بالای قلقلک دادن تاپیکتون کار خودش رو کرد! و جمله یاران بر این قول اتفاق نظر دارند که: فروم بخشی و میبخشیم بر عشقت ترک رعنا را(1) به خال هندویش بخشی اگرچه جملگی مارا(2) 1 به خاطر عشقی که به ترک رعنا داری 2- در بعضی نسخ (جمله اعضا را) هم وارد شده است
اين مطلب آخرين بار توسط Jany در الجمعة أكتوبر 23, 2009 11:00 am ، و در مجموع 1 بار ويرايش شده است. | |
|
| |
| عنوان: رد: مباحثه بر سـر آن ترک شــيرازي الجمعة أكتوبر 23, 2009 9:55 am | |
| | |
|
| |
دلارام عضو باشگاه 1000 تایی
تعداد پستها : 4639 Location : تهران Registration date : 2007-12-02
| عنوان: رد: مباحثه بر سـر آن ترک شــيرازي الجمعة أكتوبر 23, 2009 1:25 pm | |
| - Jany نوشته است:
- Arakadrish نوشته است:
- نارفیق بیوفایی که دستی هم در شرارت دارد فرماید :
لبخند ...
ممنون ساغر خانوم , دوز بالای قلقلک دادن تاپیکتون کار خودش رو کرد! و جمله یاران بر این قول اتفاق نظر دارند که:
فروم بخشی و میبخشیم بر عشقت ترک رعنا را(1) به خال هندویش بخشی اگرچه جملگی مارا(2)
1 به خاطر عشقی که به ترک رعنا داری 2- در بعضی نسخ (جمله اعضا را) هم وارد شده است منم می خواستم همین رو بگم ممنون ساغر جان، ابیاتی که نوشتی ذهنم رو حسابی درگیر کرد برام خیلی جالب بود | |
|
| |
Arakadrish مشتاق
تعداد پستها : 986 Location : كاخك Registration date : 2007-12-04
| عنوان: رد: مباحثه بر سـر آن ترک شــيرازي السبت أكتوبر 24, 2009 9:34 am | |
| والا ساغر خانوم ، اگه مرجان رو در رده ی فرشته ملائکه ها بدونیم ، چاره ای نمی مونه جز متوسل شدن به گفته ی خلیفه ی اول که : «لا یقاس الملائکة بالحدادین» . که حداد هم واضحه کی میتونه باشه . اما اگه سوابق مرجان رو در نظر بگیریم و گوشه چشمی هم به سرگردنه بگیری ها و قافله به تاراج بردناش داشته باشیم ، پیش ایل بگ گردن گلفتی مثل من ... !! بازم نمیشه من رو با مرجان مقایسه کرد !
حالا قضاوت و انتخاب با شما !!
و دوباره : والا ساغر خانوم (خنده) قلم من اگه استطاعتی داشت میرفت طواف دل هایی رو میکرد که کعبه ی مخفیست ... که آن خلیل بنا کرد و ایناها رو خدا خود ساخت . اما چه کنم که استطاعت قلمم تنگ و کمیت معرفتم لنگ و پالونش پر از سنگه !! از لطفتون بینهایت ممنونم .
اَی اَی اَی ... دلارام ... تو هم تو فکری چی ببخشی به ترک شیرازیت که خودت رو درگیر نازک خیالی آدمای هوایی شده میکنی ؟! خنده | |
|
| |
| عنوان: رد: مباحثه بر سـر آن ترک شــيرازي السبت أكتوبر 24, 2009 11:49 am | |
| بازم سلام به شما آقا سلمان گل گلاب ملقب به سارق اعظم ممنون از پاسخهای زیبا و دلنشینتون کلی کیف نمودیم والا زبانم در محضراستادی چون شما قاصراست پس سخن کوتاه و زبان به سکوت اختیار میکنم در مورد نویسندگی شما و مرجان هم که قضاوت این بنده ی حقیرلازم نیست به قول یه نیک اندیشی: هرچیز که عیان است........... به هر حال بازم ممنون این گل هم تقدیم به شما و مرجان و همه ی نیکوسرشتان این کلبه ی با صفا | |
|
| |
دلارام عضو باشگاه 1000 تایی
تعداد پستها : 4639 Location : تهران Registration date : 2007-12-02
| عنوان: رد: مباحثه بر سـر آن ترک شــيرازي الأحد أكتوبر 25, 2009 6:39 am | |
| - Arakadrish نوشته است:
- اَی اَی اَی ... دلارام ... تو هم تو فکری چی ببخشی به ترک شیرازیت که خودت رو درگیر
نازک خیالی آدمای هوایی شده میکنی ؟! خنده ترک شیرازیم کجا بود؟ خنده من ترک شیرازی نمی خوام، چیز با ارزشی هم ندارم واسه بخشیدن یعنی در کل محبوب ما رو چه حاجت به سمرقند و بخارا و برج ایفل و دیوار چین و دست و پا و اعضای ما و فروم و اعضاش و روح و قلب و جان و .... محبوب ما اهل دادنه، نه اهل گرفتن واسه گفتن حرف دلم هم متوصل می شم به این شعر مولانا، تا ببینید که من چیا می خوام و محبوب من چیا نصیبم می کنه فقط لطفا تا تهش رو بخونید و حالش رو ببرید بنمای رخ که باغ و گلستانم آرزوست | |
|
| |
| |
| |
MajidDiab عضو باشگاه 1000 تایی
تعداد پستها : 6314 Age : 39 Location : تهران / تبریز Registration date : 2007-12-05
| عنوان: رد: مباحثه بر سـر آن ترک شــيرازي الثلاثاء أكتوبر 27, 2009 5:19 pm | |
| من از این بحث فهمیدم که دامنه گسترش ترکها از شمال غرب ایران خیلی وسیع تره و تا شیراز هم کشیده شده
احتمالا از همون زمانها هم تعصب نژادی داشتن که دختر به حافظ نمی دادن | |
|
| |
| عنوان: رد: مباحثه بر سـر آن ترک شــيرازي الأربعاء أكتوبر 28, 2009 5:12 pm | |
| | |
|
| |
amin عضو باشگاه 1000 تایی
تعداد پستها : 2691 Registration date : 2007-12-02
| عنوان: رد: مباحثه بر سـر آن ترک شــيرازي السبت نوفمبر 07, 2009 3:34 am | |
| | |
|
| |
| مباحثه بر سـر آن ترک شــيرازي | |
|