به جاي ايبوپروفن روغن زيتون ميل كنيد
روغن زیتون در دنیا از پرفروشترین روغنهای مصرفی در تهیه غذا طي پنج سال گذشته بوده است. چرا كه مردم از اثرات خارقالعاده این روغن آگاهی داشته و سعی میکنند با استفاده از آن سلامت خود را تضمین کنند.
پیشینه روغن زیتون
روغن زیتون فرآوردهای است که ابتدا مردمان تمدن مینون (تمدنی یونانی در عصر برنز در نواحی مدیترانهای) آن را تولید میکردند. چرا كه این روغن برای آنها منشاء ثروت محسوب میشد. این مردمان گوشت له شده میوه زیتون را داخل مخزن ثابتی میریختند و پس از مدتی روغن زیتون در قسمت بالا جمع میشد و آنها آب و بقیه مواد را از قسمت انتهایی مخزن خارج میکردند.
همچنين روغن زيتون كه عصاره ميوه زيتون است، يكى از محبوبترين و شناخته شدهترين روغنهاى گياهى است كه نه تنها طعم خوبى دارد، بلكه سرشار از خاصيت است. چهار هزار سال پيش هم مصريان باستان خواص جادويى روغن زيتون را مىشناختند.
اين روغن نه تنها در وعدههاى غذايى بلكه در پزشكى باستان هم جايگاه خاصى داشته است. از قرن دوازدهم ميلادى به بعد دنياى پزشكى غرب نيز به اهميت روغن زيتون پى برد و اين روغن جادويى هر روز محبوبتر و معروفتر شد.
ترکیبات شیمیایی زیتون
زیتون رسیده در حدود 30درصد روغن دارد. این روغن مخلوطی از اولیئک اسید Oleic acid، لینولئیک اسید Linolenic acid و پالمیتیک اسید Palmitic acid است. روغن زیتون مایعی است زلال به رنگ زرد روشن مایل به سبز یا زرد طلایی است كه برای استخراج آن میوهها را له کرده و در داخل کیسهای میریزند و سپس کیسه را تحت فشار قرار داده تا روغن آن خارج شود. البته از باقیمانده تفاله زیتون که روغن آن گرفته شده تحت اثر آب جوش، حرارت و فشار روغن زیتون معمولی را استخراج میکنند که ارزش روغن فشار اول را ندارد.
روغنهای زیتون خالص را تنها با استخراج به طریق فیزیکی تهیه میکنند. روغن زیتون کاملا خالص، دارای ارزش غذایی بالایی بوده و برای سلامتی مفید است. این نوع روغن زیتون، مزه گل میدهد.
بيش از سه چهارم چربى موجود در روغن زيتون را اسيدهاى چرب اشباع نشده تشكيل مىدهند. اسيدهاى چرب اشباع نشده چربىهاى مفيدى هستند كه در روغنهاى گياهى مانند روغن آفتابگردان نيز يافت مىشوند.
به همين علت متخصصين تغذيه مصرف روغنهاى گياهى را توصيه مىكنند.
مصرف روزانه دو قاشق غذا خوری (۲۳ گرم) روغن زیتون، خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را کاهش میدهد که این امر به دلیل وجود چربیهای اشباع نشده در این روغن است. بنابراین برای جلوگیری از ابتلا به این بیماری، بهتر است که به جای چربیهای اشباع شده از روغن زیتون استفاده شود تا میزان مصرف کالری روزانه از حد لازم بیشتر نباشد.
همچنين روغن زيتون منبع غني سديم، ويتامين A و E و آهن است. رژیم غذایی کشورهای حوزه دریای مدیترانه که روغن زیتون یکی از مواد اصلی آن است، از مدتها قبل برای سلامتی انسان از جمله کاهش خطر سکته مغزی، بیماریهای قلبی، سرطان سینه، سرطان ریه و برخی از انواع فراموشی، مفید تشخیص داده شده است.
تازههای جدید روغن جادویی
نتایج تحقیق پژوهشگران آمریکایی نشان میدهد که روغن زیتون خالص دارای یک ماده شیمیایی طبیعی است که مانند یک داروی مسکن عمل میکند