هر صورت فلکی از تعدادی ستارگان ثابت تشکیل یافته است ، که چگونگی قرار گرفتن هر گروه از آنها نسبت به یکدیگر ، به یک جسم یا حیوان شباهت دارد ، که اسم آن جسم یا جانور را روی آن دسته گذاشته اند ، که گاهی این تشبیه نیز بی مورد است .
▪ برخی از این اسامی عبارتند از :
خرس بزرگ و خرس کوچک «دّب اکبر و دّب اصغر» سوسمار ، دلو ، سرطان د به ظاهر همه ی ستارگان تشکیل دهنده ی یک صورت فلکی به یک فاصله از کره ی زمین هستند ، در صورتی که واقعیت غیر از این است ، و امکان دارد برخی از آنها میلیونها سال نوری دورتر از دیگری باشد .
نامگذاری صورتهای فلکی پیش از ۳۰۰۰ هزار سال قبل از میلاد توسط عربها ابداع شد و بعد به یونان و روم راه یافت د اما سالهای سال همه ی صورتهای فلکی مرزهای مشخص و تعداد معین ستاره ها را نداشتند ، و در کشورهای مختلف شکل و شمار ستارگان تشکیل دهنده ی آنها با هم فرقهایی داشتند.
تــا اینکه به سال ۱۹۳۰ در نتیجه ی کوششهای اتحادیه ی بین المللی ستاره شناسان حدود و مرز و تعداد ستارگان صورتهای فلکی مختلف مشخص شد ، و اسامی هر گروه برای تمام کشورها یکسان شد .
در سال ۱۵۰ میلادی «بطلمیوس» ستاره شناس معروف آن زمان ۴۸ صورت فلکی را شناسایی کرد ، اما ستاره شناسان بعدی صورتهای فلکی دیگری بر آنها افزودند و امروزه هشتاد و هشت صورت فلکی در دنیا شناخته شده و مورد قبول همه قرار گرفته است .
و چون عربها مبتکر نامگذاری صورتهای فلکی هستند ، اغلب نامهای عربی با تغییرات جریی که در تلفظ آنها داده شده است ، هم اکنون به کار می روند. گاهی نیز معنای آنها به زبانهای مختلف مورد استفاده قرار میگیرند .
__________________