| ضيافتي ديگر | |
|
+5بهاره MajidDiab دلارام magnoon diab Yasaman 9 مشترك |
|
نويسنده | پيام |
---|
MILAD عضو باشگاه 1000 تایی
تعداد پستها : 1601 Age : 33 Location : تهران Registration date : 2008-02-14
| عنوان: رد: ضيافتي ديگر السبت أغسطس 29, 2009 9:51 pm | |
| در تابستان حتما سحري بخوريد.
علي شمس نورايي متخصص تغذيه گفت: حذف وعده سحري براي سلامت افراد ضرر دارد و با توجه به طولاني بودن زمان روزه داري در فصل تابستان، به همه روزه داران توصيه مي شود كه حتماً سحري را در برنامه غذايي خود داشته باشند.
وي گفت: با توجه به طولاني بودن زمان روزه داري در فصل تابستان كه حدود 14تا 15 ساعت طول مي کشد، مصرف غذاي مقوي و نوشيدن مايعات در وعده غذايي سحري مي تواند انرژي مورد نياز براي فعاليت روزانه ي روزه داران را تأمين كرده و عوارض ناشي از كمبود مواد غذايي و مايعات را در بدن كاهش دهد.
اين متخصص تغذيه افزود: توصيه مي شود در برنامه سحري روزه داران از يك برنامه غذايي كامل و مناسب كه حاوي پروتئين كافي، كربوهيدرات و چربي متناسب باشد استفاده كنند، يعني برنامه غذايي سحر بهتر است شبيه يك وعده غذايي ناهار باشد.
شمس نورايي اضافه كرد: بهتر است در وعده غذايي سحر از خوردن غذاهاي چرب و خشك مانند كوكوسبزي و كوكوسيبزميني ، كتلت، گوشتهاي سرخ شده، ماهي سرخ شده، فست فودها، سوسيس و كالباس ، غذاهاي ادويه دار و انواع سسها پرهيز شود كه اين غذاها باعث عطش زياد، احساس ترش كردن غذا و سوزش معده در طول روز مي شوند.
وي گفت: بهترين غذاها در وعده سحر غذاهاي آب پز و بخارپز، برنج و خورش هاي كم چرب است. روزه داران لازم است در سحر مايعات مثل آب، چاي کم رنگ و آب ميوه مصرف كنند.
اين متخصص تغذيه اضافه كرد: نخوردن سحري ممكن است اثرات مفيد روزه را از بين ببرد، چون باعث تامين نشدن نيازهاي تغذيه اي ضروري روزه دار مي شود و در نتيجه بدن او به سوخت ناقص چربي ها متوسل مي شود و سوخت ناقص چربي ها در بدن تركيبات كتوني را به وجود مي آورد كه نتيجه آن بوي بد دهان روزه دار است.
شمس نورايي افزود: عوارض ديگر مصرف نكردن سحري شامل سردردها ، دردهاي عضلاني، بي حالي مفرط ناشي از افت قند خون، كاهش يادگيري ، بي حوصلگي و خستگي است، بنابراين حتما به روزه داران توصيه مي شود که براي خوردن سحري بيدار شوند.
پُرخوري در زمان افطار باعث بي حالي مي شود وي افزود: پرخوري در زمان افطار سيستم عصبي به نام پاراسمپاتيك را تحريك كرده و منجر به بي حالي شديد و حتي غش مي شود.
فاصله بين افطار تا سحر بهترين زمان براي مصرف مايعات مثل آب، چاي، آب ميوه هاي طبيعي ، ميوه و تنقلات سالم مثل بادام، پسته و گردو است.
اين متخصص تغذيه افزود: خوردن زولبيا، باميه و ساير شيريني ها، فايده اي جز چاقي، اضافه وزن و ابتلا به افزايش بي رويه قند و چربي هاي خون ندارد و توصيه مي شود از مصرف بي رويه اين شيريني ها در برنامه افطاري و پس از افطار پرهيز شود. | |
|
| |
MILAD عضو باشگاه 1000 تایی
تعداد پستها : 1601 Age : 33 Location : تهران Registration date : 2008-02-14
| عنوان: رد: ضيافتي ديگر الإثنين أغسطس 31, 2009 9:02 pm | |
| بهترين عيدي روزه دار از خدا
گفتاري از آيت الله العظمي مظاهري
بسم الله الرحمن الرحيم قال ربّ اشرح لي صدري و يسّر لي امري واحلل عقدة من لساني يفقهوا قولي
ماه مبارک رمضان يک نعمت بزرگ از طرف خداوند متعال است. در اين ماه مبارک ما مهمان خداوند و ذات باري تعالي ميزبان ما است. اگر در اين ماه توجه داشته باشيم، چنانچه نعمت ديگري جز تقوا نصيب و روزي ما نشود، بس است که بگوييم ماه مبارک رمضان نعمت بزرگي است. قرآن کريم به خوبي دلالت دارد که روزه و ماه مبارک رمضان براي تقوا وضع شده است.
«يا أَيُّهَا الَّذينَ آمَنُوا كُتِبَ عَلَيْكُمُ الصِّيامُ كَما كُتِبَ عَلَى الَّذينَ مِنْ قَبْلِكُمْ لَعَلَّكُمْ تَتَّقُون» [1]
خداوند دوست دارد متقي بشوي، لذا به تو مي گويد روزه بگير و اين کلمه تقوا خيلي ارزش دارد، خير دنيا و آخرت دارد، يک زندگي منهاي غم و غصه، منهاي دلهره، منهاي اضطراب خاطر به انسان مي دهد، اگر به راستي متقي باشد.
« أَلا إِنَّ أَوْلِياءَ اللَّهِ لا خَوْفٌ عَلَيْهِمْ وَ لا هُمْ يَحْزَنُونَ» [2]
اولياي خدا از گذشته غم و غصه ندارند، از آينده نيز ترس و اضطراب خاطر و واهمه ندارند. قرآن مجيد مي فرمايد: امنيت دل متعلق به کسي است که متقي باشد.«أَلا بِذِكْرِ اللَّهِ تَطْمَئِنُّ الْقُلُوب»[3]
گره هاي زندگي انسان باتقوا از راه بي گمان باز مي شود.« وَ مَنْ يَتَّقِ اللَّهَ يَجْعَلْ لَهُ مَخْرَجا؛ وَ يَرْزُقْهُ مِنْ حَيْثُ لا يَحْتَسِب» [4] زندگي آدم متقي پايدار است، ريشه دار است، مغز دار است. «أَ فَمَنْ أَسَّسَ بُنْيانَهُ عَلى تَقْوى مِنَ اللَّهِ وَ رِضْوانٍ خَيْرٌ أَمْ مَنْ أَسَّسَ بُنْيانَهُ عَلى شَفا جُرُفٍ هارٍ فَانْهارَ بِهِ في نارِ جَهَنَّمَ وَ اللَّهُ لا يَهْدِي الْقَوْمَ الظَّالِمينَ»[5]
کسي که تقوا پيشه کند، از يک زندگي ريشه دار، محکم، مستحکم، منهاي غم و غصه، منهاي ذلت، منهاي خواري همراه با عاقبت به خيري برخوردار مي شود. اما زندگي انسان غير متقي بي ريشه و همراه با پوچي خواهد بود. مثل ساختماني که لب دره سيل زده بنا شده باشد. هنگام طوفان به اعماق دره سقوط مي کند.
با توجه و قانون مراقبه در روزهاي اول ماه مبارک رمضان روزه بگيرد و کم کم در روزهاي دهه آخر، روزه اخلاقي و عرفاني بگيرد. شب هاي قدر ماه رمضان تمام بشود، عيدي بگيرد خود خدا را، دائم التوجه شود. اين دوام توجه بسيار اهميت دارد. کسي که دوام توجه دارد، خواب است اما باز هم خواب خدا مي بينيد. خواب روحانيت مي بيند، خواب معنويت مي بيند. بيدار است، خدا را مي بيند.
زندگي ظالم؛ کسي که به نفس خود يا به خدا يا به مردم ظلم مي کند؛ ممکن است زرق و برق هم داشته باشد، ولي وقتي طوفان آمد او را به ته جهنم پرتاب مي کند. اگر براي تقوا آيه اي نداشتيم جز همين آيه، بس بود که بفهميم که تقوا يعني ترس از خدا، اهميت به واجبات، اهميت به مستحبات و اجتناب از گناه، خيلي اهميت دارد. اگر کسي واقعاً تقوا داشته باشد، کارهاي او اصلاح مي شود.
به تجربه اثبات شده است که وعده خداوند تحقق مي يابد و روزي انسان متقي از راه بي گمان «من حيث لا يحتسب» توسط خود خداوند به دست او مي رسد. و بالاخره هدف از روزه پيدا شدن تقوي است. اين ساده نيست، خيلي ارزش دارد.
اگر يک آدم متقي را با يک آدم غير متقي مقايسه کنيد مي ببيند آنکه متقي است چقد در دنيا نعمت دارد که آن نا متقي ندارد و اگر هيچ نباشد جز اينکه انسان متقي به درد چه کنم چه کنم مبتلا نيست، ارزش فوق العاده دارد. ولي انسان بي تقوا به درد چه کنم چه کنم مبتلا است. اين کلمه اي که دويست مرتبه تقريباً در قرآن بر آن سفارش شده است. البته اين نعمت اول است و اگر کسي بتواند در ماه مبارک رمضان روح خدا ترسي را در عمق جان خود حکمفرما و پس از ماه رمضان متقي باشد، آن ملکه تقوا را پيدا کند، ارزش والاتري دارد.
يکي از فوائد تقوا اين است که شيطان جرأت ندارد نزديک انسان متقي شود. «إِنَّهُ لَيْسَ لَهُ سُلْطانٌ عَلَى الَّذينَ آمَنُوا وَ عَلى رَبِّهِمْ يَتَوَكَّلُونَ»[6]
قرآن کريم مي فرمايد: يقين بدان، شک نکن، حتماً چنين است که شيطان بر آدم متقي سلطنت ندارد «إِنَّما سُلْطانُهُ عَلَى الَّذينَ يَتَوَلَّوْنَهُ وَ الَّذينَ هُمْ بِهِ مُشْرِكُونَ» شيطان بر آدم گناهکار، فاسق و فاجر يعني انسان بي تقوا سلطنت دارد.
خصوصاً در زمان حاضر که زمان شبهه شده است، بيش از هر زمان ديگري نياز به تقوا حس مي شود. ماهواره، اينترنت و ساير وسائل ارتباط جمعي براي جوانها ايجاد شبهه مي کنند و اگر جوان متقي نباشد، او را با خود مي برند. کافي است جوان يک فيلم غير اخلاقي ببيند، يا در اينترنت و ماهواره به شبهات ضد ديني گوش دهد، دين او در مخاطره واقع مي شود. لذا همه بايد پناه به خدا ببرند و تقوا پيشه کنند.
بايد ماه مبارک رمضان تمام بشود عيدي بگيريد از خدا نه تقوا را، عيدي بگيريد از خدا خود خدا را، چنانچه مي فرمايد: «الصَّوْمُ لِي وَ أَنَا أَجْزِي به»[7]
يعني روزه مال من است، تشبه به من است و پاداش آن هم خود من هستم. نگوييد نميشود، مي شود انسان روز عيد فطر عيدي بگيرد از خدا خود خدا را و ديگر هيچ چيزي، هيچ کسي در دل او نباشد جز خداي تبارک و تعالي. مقام انقطاع عن الناس و انقطاع الي الله براي او پيدا بشود. اين حساب دنيا و ما فيها نيست، بايد بگوييم قيمت آن از بهشت هم بالاتر است و مي شود در اين ماه مبارک رمضان با توجهات، با رابطه ها، با توسل ها، با روزه گرفتن واقعي انسان به چنين مقامي دست يابد. ممکن است هم اول روزه فقهي باشد، کم کم روزه اخلاقي باشد، اما آن آخر کار به روزه عرفاني تبديل شود.
براي همه اين توجه خيلي کار مي کند. انسان وارد ماه رمضان شود و توجه داشته باشد به اينکه مهمان خدا هستم و از خداوند غذاي روحي، يعني تقوا مي خواهم. قصد دارم برسم به آن جا که لااقل در نماز توجه و حضور قلب داشته باشم. بيابم خدا را نظير آدم تشنه که مي يابد تشنگي را و با اين نيّت وارد بشود.
با توجه و قانون مراقبه در روزهاي اول ماه مبارک رمضان روزه بگيرد و کم کم در روزهاي دهه آخر، روزه اخلاقي و عرفاني بگيرد. شب هاي قدر ماه رمضان تمام بشود، عيدي بگيرد خود خدا را، دائم التوجه شود. اين دوام توجه بسيار اهميت دارد. کسي که دوام توجه دارد، خواب است اما باز هم خواب خدا مي بينيد. خواب روحانيت مي بيند، خواب معنويت مي بيند. بيدار است، خدا را مي بيند.
در همين اوضاعي که داريم و فساد اخلاقي فراوان است، انسان مي تواند چشم و گوش و زبانش روزه باشد. مشکل است اما محال که نيست. من از همه يک تقاضا دارم و آن اينکه اين سياست بازي ها که در همه خانه ها پيدا شده، يک کاري بکنيد در ماه مبارک رمضان ديگر نباشد چه کسي خوب است و چه کسي بد است و چه کسي برد و چه کسي باخت و چه کسي چه گفت و چه مي گويد و اينها همه در اين يک ماه کنار برود. بگذاريد يک ماه خداوند بيايد در زندگي، يک ماه انس با قرآن و دعاي افتتاح و دعاي ابو حمزه ثمالي در زندگي حاکم باشد.
افرادي هستند که در دو سه روز يک مرتبه ختم قرآن دارند. خواندن قرآن بهترين جايگزين براي تلويزيون و حرف هاي سياسي است که امروزه وارد همه خانه ها شده است که لااقل حرف هاي بيهوده است. اگر غيبت و تهمت نباشد. روزه دار دو نوع کلام بايد داشته باشد يکي کلام نازل يعني خواندن قرآن و يکي کلام صاعد يعني دعا و راز و نياز با خدا. مداومت بر خواندن دعا موجب مي شود که انسان در وقت دعا خواندن حس کند دارد با خدا حرف مي زند و خدا هم توجه به او دارد. در دهه آخر ماه رمضان قرآن بخواند و ببيند که خدا با زبان او دارد با او حرف مي زند. قرآن کريم در سه موضوع تأکيد منحصر به فرد دارد. يک تاکيد مربوط به خودسازي و تهذيب نفس است.
در سوره الشمس بعد از يازده قسم و چندين تأکيد مي فرمايد: «قَدْ أَفْلَحَ مَنْ زَكَّاها ؛ وَ قَدْ خابَ مَنْ دَسَّاها»[8]
تاکيد ديگر راجع به دعا است که مي فرمايد: «وَ إِذا سَأَلَكَ عِبادي عَنِّي فَإِنِّي قَريبٌ أُجيبُ دَعْوَةَ الدَّاعِ إِذا دَعانِ فَلْيَسْتَجيبُوا لي وَ لْيُؤْمِنُوا بي لَعَلَّهُمْ يَرْشُدُون»[9]
اين سياست بازي ها که در همه خانه ها پيدا شده، يک کاري بکنيد در ماه مبارک رمضان ديگر نباشد چه کسي خوب است و چه کسي بد است و چه کسي برد و چه کسي باخت و چه کسي چه گفت و چه مي گويد و اينها همه در اين يک ماه کنار برود. بگذاريد يک ماه خداوند بيايد در زندگي، يک ماه انس با قرآن و دعاي افتتاح و دعاي ابو حمزه ثمالي در زندگي حاکم باشد.
در اين آيه ضمير متکلم نه مرتبه تکرار شده است. و نهايتاً مي فرمايد: رشد شما در دعا و راز و نياز با خداوند متعال است. تاکيد سوم هم در مورد خواندن قرآن کريم است که مي فرمايد: «فَاقْرَؤُا ما تَيَسَّرَ مِنَ الْقُرْآنِ عَلِمَ أَنْ سَيَكُونُ مِنْكُمْ مَرْضى وَ آخَرُونَ يَضْرِبُونَ فِي الْأَرْضِ يَبْتَغُونَ مِنْ فَضْلِ اللَّهِ وَ آخَرُونَ يُقاتِلُونَ في سَبيلِ اللَّهِ فَاقْرَؤُا ما تَيَسَّرَ مِنْه»[10]
يعني تا مي تواني قرآن بخوان اين غير از تدبّر در قرآن است. اين غير تفسير قرآن و تبيين قرآن است. خواندن قرآن روشي است که همه بزرگان دارند. بعد قرآن مي فرمايد: خدا ميداند که تو گاهي مريضي، مرضت هم سخت است، حال خواندن قرآن نداري باز «فأقروا ما تيسر من القرآن» خدا ميداند گاهي خيلي مشغله داري، کار دنيا داري، باز هم تا ميشود قرآن بخوان. خدا مي داند گاهي در خط مقدّم جبهه هستي، باز هم «فأقروا ما تيسّر منه»
در ماه مبارک رمضان به اين سه موضوع مورد تأکيد قرآن کريم بايد عمل شود. هم مسأله خودسازي هم مسأله خواندن قرآن هم مسأله دعا و راز و نياز با خداوند تبارک و تعالي، به جاي اين حرف هاي بيهوده که بين مردم رايج است بياييد تعهد بکنيد از خانواده خود تقاضا بکنيد، التماس بکنيد که لااقل در اين ماه حرفهاي بيهوده در خانه نباشد. اين حرفها لااقل بيهوده است؛ يعني اگر غيبت نباشد که هست، اگر تهمت نباشد که در بسياري از موارد هست، اگر شايعه پراکني نباشد که هست، لااقل لغو است، بيهوده است و لااقل دل را ميميراند. از چيزهايي که دل را ميميراند و حال عبادت و رابطه با خداوند را از انسان ميگيرد کارهاي بيهوده و حرفهاي بيهوده است.
منبع: تابناک | |
|
| |
MILAD عضو باشگاه 1000 تایی
تعداد پستها : 1601 Age : 33 Location : تهران Registration date : 2008-02-14
| عنوان: رد: ضيافتي ديگر الخميس سبتمبر 03, 2009 9:58 pm | |
| علت روزه
امام رضا(علیهالسلام) درباره روزه چنین فرمودهاند: «علت روزه برای فهمیدن سختی گرسنگی و تشنگی است، تا بنده حال سختیهای آخرت را بفهمد علاوه بر این که روزه سبب از بین رفتن هواهای نفسانی میشود ،روزه پندی برای آخرت است ».
روزه از بهترین عبادتها است، رسول خدا (صلیالله علیه واله وسلم) فرمودهاند.
«روزه سپری برای شخص است، زیرا اگر یکی از شما روزه بگوید، سخن زشت نگوید و کارهای بیهوده نکند، و اگر کسی با وی دعوا کند، او بگوید من روزه هستم».
آثار و فواید روزه: محو گناهان: به برکت روزه ماه رمضان و تقوای الهی، از بیماریهای روحی شفا مییابی و به وسیله آن گناهان محو میشود.
محافظت از عذاب: حضرت امام صادق علیهالسلام از جد بزرگوار خود صلواتالله علیهما، نقل میفرماید که آن حضرت فرمودهاند که: «روزه، برای روزهدار سپری از آفتهای دنیا و مانع عذاب آخرت است».
پاداش عظیم روزهداری: پیامبر اسلام (صلیالله علیه واله وسلم) از خداوند نقل میفرماید «روزه از برای من است و مختص به من است؛ و من ثواب او را چنان که شایسته است به روزهدار خواهم داد».
پاکیزگی درونی: فایده دیگر، پاکی اعضا و اعمال است چرا که در روزه کامل انسان از دیدن و شنیدن گناهان و خوردن حرام خودداری میکند.
بازسازی معنوی: فایدهی دیگر مشغول بودن به ذکر خداوند و به یاد او بودن است.
شکرگذاری نعمتهای الهی از دیگر فواید روزه است چرا که به سبب روزه و گرسنگی ارزش نعمتهای خداوند بر انسان ظاهر خواهد شد؛ و شکر آن را بجا خواهد آورد.
نیکی به فقرا: زیرا به سبب روزه گرسنگی، به یاد فقرا و نیازمندان میافتیم.
ایجاد حالت تضرع* و خشوع* زیاد شدن تضرع و خشوع چرا که روزه، باعث کمی کدورت و تخفیف تیرگی دل است و روشنی دل موجب تضرع و خشوع است و این دو، موجب نزدیکی به خداوند است.
شکستن خواهشهای نفسانی: و نیز سبب شکستن شهوت و خواهشهای نفسانی است.
*تضریع: گریه
*خشوع: فروتنی
م . خرازی | |
|
| |
Jany عضو باشگاه 1000 تایی
تعداد پستها : 2939 Location : قلب شما Registration date : 2007-12-05
| |
| |
MILAD عضو باشگاه 1000 تایی
تعداد پستها : 1601 Age : 33 Location : تهران Registration date : 2008-02-14
| عنوان: رد: ضيافتي ديگر الإثنين سبتمبر 07, 2009 10:45 pm | |
| | |
|
| |
MILAD عضو باشگاه 1000 تایی
تعداد پستها : 1601 Age : 33 Location : تهران Registration date : 2008-02-14
| عنوان: رد: ضيافتي ديگر الإثنين سبتمبر 07, 2009 10:57 pm | |
| احکام روزه:
1- روزه مانند نماز به نیت احتیاج دارد بهتر است که در شب اول ماه مبارک رمضان نیت کنیم که میخواهم هر روز ماه رمضان را به دستور خدا و به خاطر خدا روزه بگیرم.
2- به مدت یک ماه باید هر روز از اول سپیده دم صبح تا اذان مغرب روزهدار باشیم و در این فاصله:
الف: نباید چیزی بخوریم یا بیاشامیم، هر چند که مقدارش کم باشد، اما اگر کسی به اشتباه و بدون توجه، چیزی بخورد یا بیاشامد، روزهاش باطل نیست و نیز فرو بردن آب دهان، روزه را باطل نمیکند.
ب: روزهدار نباید در استخر یا حوض یا دریا سر را زیر آب سرد فرو ببرد ولی رفتن به زیر دوش اشکال ندارد.
- درس خواندن و امتحان داشتن و ضعف نباید ما را از روزه گرفتن باز دارد.
- کودکان و نوجوانانی کهروزه بر آنها واجب نیست بهتر است که آشکارا در بین مردم چیزی نخورند. و همراه بزرگترها در مراسم سحر و افطار شرکت کنند تا ظهر یا هر وقت که میتوانند چیزی نخورند و یا نیاشامند.
- یکی دیگر از کارهایی که روزه را باطل میکند رساندن غبار غلیظ به گلو و حلق است پس در حال روزه باید به فضایی که دارای دود و غبار است نرفت.
- اگر کسی به عمد روزه نگرفت برای جریمه به عوض هر روز باید دو ماه روزه بگیرد.
- برای افراد بیمار، پیر، زنانباردار و شیرده روزه واجب نیست.
- افراد بیمار بعد از خوب شدن به عوض هر روز که روزه نگرفتهاند باید یک روز، روزه بگیرند.
م.خرازی
تنظیم : بخش کودک و نوجوان | |
|
| |
MILAD عضو باشگاه 1000 تایی
تعداد پستها : 1601 Age : 33 Location : تهران Registration date : 2008-02-14
| عنوان: رد: ضيافتي ديگر الأربعاء سبتمبر 09, 2009 5:48 pm | |
| روزه خواری اکیدا ممنوع! آهای آقایی که تو اوتوبوس پف و پف سیگار می کشی و دودش رو تو حلق مردم می کنی. آهای خانمی که ساندیس برای بچه خریدی و به بهانه بچه دو قلپ خودت می خوری یه قلپ به بچه می دی. آهای آقایی که بطری آب دستت می گیری و جلوی این همه روزه دار تو این آفتاب سوزان، آب تگری نوش جان می کنی. آهای خانمی که آدامس می جوی و ملچ ملوچ می کنی و احساس با کلاسی بهت دست داده. آهای با شماهام! ای بابا ! مگه روزه خواری هم پز دادن داره؟ مگه نمی دونید که قانون مجازات اسلامی، روزه خواری در ملاء عام رو جرم دونسته؟ مگه نوشته های روی در و دیوار شهر رو نخوندید؟ مگه از رادیو و تلویزیون نشنیدید که تظاهر به روزه خواری اکیدا ممنوعه. مطابق ماده 638 قانون مجازات اسلامی :"هرکس علنا در انظار عمومی و معابر تظاهر به عمل حرامی نماید علاوه بر کیفر عمل به حبس از ده روز تا دو ماه یا تا 74ضربه شلاق محکوم می گردد" روزه خواری در چه صورتی جرم است؟ اگر روزهخواری به عنوان یك عمل حرام جنبه علنی به خود بگیرد، برای آن مجازات تعیین میشود. روزهخواری به طور مطلق جرم نیست و یک عمل حرام است که تنها از بعد فقهی و اخلاقی مورد نکوهش است، منتها اگر این عمل حرام جنبه علنی به خود گیرد، جامعه در قالب حقوق جزا از خود عکسالعمل نشان میدهد. در جامعه اسلامی کسی که عمل روزهخواری را انجام میدهد یکی از ارزشهای مسلمانان را نادیده گرفته و عفت و اخلاق عمومی را جریحهدار کرده که مستوجب تعزیر است. مطابق ماده 638 قانون مجازات اسلامی: "هرکس علنا در انظار عمومی و معابر تظاهر به عمل حرامی نماید علاوه بر کیفر عمل به حبس از ده روز تا دو ماه یا تا 74ضربه شلاق محکوم می گردد" بنابراین حداکثر مجازات روزهخواری در ملاعام، 74 ضربه شلاق است و دیگر مجازات روزهخواری،10 روز تا 2 ماه زندان است اما به علت اینکه مجازات روزهخواری جنبه بازدارندگی بیشتری به خود بگیرد، معمولا شلاق تعیین میشود. | |
|
| |
MILAD عضو باشگاه 1000 تایی
تعداد پستها : 1601 Age : 33 Location : تهران Registration date : 2008-02-14
| عنوان: رد: ضيافتي ديگر الأربعاء سبتمبر 09, 2009 10:36 pm | |
| دوستان عزیزم تو این روزها و شبها همدیگرو دعا کنید ....
شبهایی مثل شبهای قدر توی سال انگشت شمارن ... پس بیاید واسه هم دعا کنیم ...
یادمون باشه خودمونو نفر آخر بذاریم .... اول واسه همه کسایی که می خوایم ، دعا کنیم و بعد بیایم سراغ خودمون ... چون چند صد برابر دعایی که برای دیگران می کنیم ، به خودمون برمی گرده و به پای خودمون نوشته میشه ...
هممون هم حاجت داریم و با دعا کردن در حق دیگران ، می تونیم به همه حاجت هامون برسیم ... و مطمئن باشیم که حداقل یکی دیگه از بچه های خوب این فروم واسمون دعا می کنه ... اگه هممون واسه همدیگه دعا کنیم ، حتما اجابت میشه ...
یادمون باشه که : یک دسته از افرادی که بدون حساب وارد بهشت میشن ، کسانی هستن که در حق دیگران دعای خیر می کنن ....
من واسه همه دعا می کنم ...
التماس دعا | |
|
| |
دلارام عضو باشگاه 1000 تایی
تعداد پستها : 4639 Location : تهران Registration date : 2007-12-02
| عنوان: رد: ضيافتي ديگر الخميس سبتمبر 10, 2009 11:06 am | |
| من می خوام امشب یه لیست بنویسم از اسم آدمایی که می شناسمشون آخه همین جوریش اسمها یادم میره و مجبور می شم بگم خدایا همه دوستان و فامیلا و ... اسم همه شما دوستان عزیزم رو هم می نویسم شما هم یادتون باشه اسم من رو توی لیست دعاشونده ها بنویسید برای سلامتی و شادی و عاقبت بخیری همدیگه دعا کنیم میلاد جان از شما هم واسه یادآوری های خوبت ممنونم داداش عزیزم | |
|
| |
Saghar عضو باشگاه 1000 تایی
تعداد پستها : 6513 Location : یه جایی میون مردم خاکی Registration date : 2008-12-24
| عنوان: رد: ضيافتي ديگر الخميس سبتمبر 10, 2009 3:38 pm | |
| ميلاد جان گل دستت درد نكنه از مطالب قشنگت ............................... دلارام عزيزم از تو هم ممنون گلم ................................................................... دوستاي خوبم التماس دعا | |
|
| |
MILAD عضو باشگاه 1000 تایی
تعداد پستها : 1601 Age : 33 Location : تهران Registration date : 2008-02-14
| عنوان: رد: ضيافتي ديگر الإثنين سبتمبر 14, 2009 6:34 pm | |
| - دلارام نوشته است:
- من می خوام امشب یه لیست بنویسم از اسم آدمایی که می شناسمشون
آخه همین جوریش اسمها یادم میره و مجبور می شم بگم خدایا همه دوستان و فامیلا و ... اسم همه شما دوستان عزیزم رو هم می نویسم شما هم یادتون باشه اسم من رو توی لیست دعاشونده ها بنویسید برای سلامتی و شادی و عاقبت بخیری همدیگه دعا کنیم میلاد جان از شما هم واسه یادآوری های خوبت ممنونم داداش عزیزم خواهش می کنم آبجی گلم .... وظیفم بود ... من هم با نوشتن لیست تو اینجور مواقع خیلی موافقم .... چند بار هم این کارو کردم و واقعا خوب بود ... آدم هیچکی رو فراموش نمی کنه ... هر موقع هم خواست می تونه کسی رو به لیستش اضافه کنه ... | |
|
| |
MILAD عضو باشگاه 1000 تایی
تعداد پستها : 1601 Age : 33 Location : تهران Registration date : 2008-02-14
| عنوان: رد: ضيافتي ديگر الإثنين سبتمبر 14, 2009 6:37 pm | |
| - Saghar نوشته است:
- ميلاد جان گل دستت درد نكنه از مطالب قشنگت
............................... دلارام عزيزم از تو هم ممنون گلم ................................................................... دوستاي خوبم التماس دعا خواهش می کنم گلی خانم ... شما لطف داری ... | |
|
| |
MILAD عضو باشگاه 1000 تایی
تعداد پستها : 1601 Age : 33 Location : تهران Registration date : 2008-02-14
| عنوان: رد: ضيافتي ديگر الإثنين سبتمبر 14, 2009 6:38 pm | |
| بخور نخورهای ماه رمضان
بدن انسان برای حفظ سلامتی خود همواره مقداری چربی به عنوان ذخیره انرژی در نقاط مختلف ذخیره میكند و اگر این چربیها به مدت طولانی، در بدن باقی بمانند میتوانند به شكل فشرده درآیند و احتمال مورد استفاده قرار گرفتن آنها در بدن، كمتر می شود.
بنابراین روزهداری حتی در كسانی كه لاغر یا دارای وزن طبیعی هستند، به بدن این فرصت را میدهد تا این چربیهای قدیمی را بسوزاند و پس از پایان دوره روزهداری، به جای آنها چربی تازه جایگزین شود.
همچنین در این ماه، برای افرادی كه چربی بیش از حدی را در بدن خود ذخیره کرده اند، فرصت مغتنمی فراهم میشود تا مقداری از آنها را برای تولید انرژی به مصرف برسانند و از اضافه وزن خود بكاهند.
دكتر احمدرضا درستی، متخصص تغذیه در گفتگو با «جامجم»، درباره ی بخور و نخورهای ماه مبارك رمضان میگوید: بسیاری از افراد با فرارسیدن ماه رمضان، سوالات فراوانی در خصوص نحوه تناول غذا در وعدههای سحر و افطار برایشان پیش میآید كه با حرفهای ضد و نقیضی كه از اطراف به گوششان میرسد، سرگردان میمانند كه بالاخره چطور و چگونه باید روزه خود را افطار كنند و در سحرگاه بایستی چه غذاهایی را مصرف كنند.
وی با اعلام این موضوع در ادامه یادآور میشود: بهتر است در وعده سحر، غذاهایی سبك و حتیالامكان كمچرب همچون نان، پنیر، طالبی و ... خورد، ولی باید خاطرنشان كرد كه خوردن غذاهای حاضری برای كودكان خوب نیست و نمیتواند انرژی روزانه ی آنها را تامین كند. پس بهتر است در وعده سحر آنها غذاهای كم چربی همچون برنج و خورش نیز جای گیرد.
این متخصص تغذیه عنوان میكند: غذاهای پرچرب میتوانند در طول روز باعث تشنگی افراد شوند. به همین دلیل خوردن «كلهپاچه و غذاهای سرخ شده» اصولا توصیه نمیشود و لازم است به جای این نوع غذاها، در وعده سحر از سبزیجات و ماست استفاده کرد تا زمان گرسنگی به تعویق بیفتد.
چگونه روزه خود را افطار كنیم؟ آش و سوپ رقیق و حلیمی كه در آنها از مقدار كمی سرخكردنی استفاده شده باشد، بهترین غذا برای افطار است. دكتر درستی با اشاره به این مطلب اظهار میكند: بهتر است روزهداران پس از صرف آب جوش و خرما، خوردن شیر گرم و مقداری نان به همراه پنیر و سبزی را فراموش نكنند.
وی در خصوص روزهداری در ماههای تابستان میافزاید: از آنجا که در ایام تابستان اذان مغرب دیر داده میشود (طول شب ها کوتاه است)، بهتر است روزهداران عزیز بلافاصله پس از صرف افطاری سبك، اقدام به صرف شام خود كه حاوی برنج، خورش، سالاد و ماست است، كنند (یعنی افطار و شام خود را یکجا بخورند) و تا هنگام خواب از نوشیدن 2 لیوان چای کم رنگ، یك لیوان شیر، کمی بیسكویت، خرما و میوه دریغ نكنند.
دكتر درستی در ادامه ابراز میكند: روزهداران بایستی توجه داشته باشند كه نحوه صرف افطار در فصول سرد سال تغییر میكند و روزهداران پس از صرف افطاری سبك (نان، پنیر، سبزی و...) بعد از اذان مغرب در ساعات 17 تا 18، بایستی در ساعات 20 تا 21 اقدام به صرف وعده شام كنند (یعنی افطار و شام خود را جدا از هم بخورند).
روزهداری در كودكان وی متذكر میشود: در ایام روزهداری باید به تغذیه كودكان 9 تا 12 ساله و نوجوانان بین 13 تا 18 ساله توجه خاصی شود، زیرا دریافت ناكافی مواد غذایی میتواند به رشد و نمو آنها، لطمات جبرانناپذیری وارد كند.
نوجوانانی كه دچار وقفه در رشد شوند، گاها با كوتاه ماندن قد ، لاغری یا چاقی بیمارگونه مواجه میشوند؛ ولی متاسفانه اختلالاتی كه در اثر توقف رشد در ساختمان دستگاههای بدنی آنها اتفاق میافتد، منجر به ضعف و دردهای بدنی (به ویژه سردردهای مزمن)، بیماریهای زنان ، سقط و زایمان زودرس ، مردهزایی، خونریزیهای غیرطبیعی و ... میشود، لذا سادهاندیشی و بیتوجهی به وضع تغذیه كودكان و خردسالان به هیچ وجه جایز نیست.
دكتر درستی خاطرنشان میكند: بنابراین به دختران 9 تا 12 ساله و همچنین نوجوانانی كه در معرض كمترین خطر سوءتغذیه قرار دارند و به تمام بیماران و حتی افراد به ظاهر سالمی كه روزهداری منجر به بروز علائم شدید بدنی از جمله ضعف فراوان در آنها میشود، توصیه میشود با مشورت متخصص تغذیه و متخصصان ، اقدام به روزهداری كنند. | |
|
| |
MILAD عضو باشگاه 1000 تایی
تعداد پستها : 1601 Age : 33 Location : تهران Registration date : 2008-02-14
| عنوان: رد: ضيافتي ديگر الثلاثاء سبتمبر 15, 2009 11:56 pm | |
| روزه ی واقعی چیست؟
* بوی خوش دهان روزهدار*
خداوند به حضرت موسی وحی فرستاد که چرا با من مناجات نمیکنی؟ عرض کرد خدایا روزه دارم و در حال روزه دهان خیلی معطر نیست. خداوند فرمود: ای موسی! بوی دهان روزهدار پیش من از مشک خوشبوتر است.
خداوند هنگام افطار میفرماید:
عجب معطری و چه بوی خوبی داری! فرشتگان من شاهد باشید که من او را آمرزیدم.
روزهی واقعی چیست؟
شخص روزهدار نه تنها باید از خوردن و آشامیدن خودداری کند، بلکه روزهدار واقعی آن کسی است که تمام اعضا و جوارح او روزه باشند.
پیامبر (صلیالله علیه واله وسلم) به جابر عبدالله فرمود: ای جابر در این ماه رمضان هر کس روز را روزه بگیرد و پارهای از شب را به عبادت بگذراند و زبانش را از گناه حفظ کند، از گناهانش خارج میشود مثل خارج شدن انسان از این ماه. جابر عرض کرد یا رسولالله (صلیالله علیه واله وسلم) چه حدیث خوبی است؟ پیامبر (صلیالله علیه واله وسلم) فرمود: ای جابر، چه شروط سختی است.
امام صادق (علیهالسلام) فرمود: روزه تنها جلوگیری از خوردن و آشامیدن نیست بلکه بهتر است که روزهدار زبان خود را از سخن بیهوده و ناروا در ماه رمضان و غیر رمضان حفظ کند.
پیامبر (صلیالله علیه واله وسلم) هر کس ماه رمضان را روزه بگیرد و در آن از کار حرام و دروغ دوری کند خداوند از او خشنود میشود و بهشت را بر او واجب میگرداند.
فضیلت دعا کردن
1- خداوند در سوره غافر آیهی 60 میفرماید: دعا کنید تا من دعایتان را برآورده کنم.
2- در سورهی بقره آیهی 186 میفرماید: اجابت میکنم دعا کننده را وقتی که مرا بخواند.
3- در سوره نمل آیه 62 میفرماید: خداوندی که چون شخص بیچاره و گرفتار و مصطر او را بخواند دعایش را مستجاب میکنند و گرفتاریش را برطرف مینماید.
4- در سورهی فرقان آیه 77 میفرماید: بگو اگر دعایتان نباشد پروردگارتان به شما اعتنایی نمینماید.
5- در دنبالهی آیه 60 سوره غافر میفرماید: کسانی که تکبر و سرفرازی کنند از عبادت من؛ بزودی در دوزخ افکنده شوند.
«بهترین عبادات، دعا به درگاه خدای متعال است». | |
|
| |
دلارام عضو باشگاه 1000 تایی
تعداد پستها : 4639 Location : تهران Registration date : 2007-12-02
| عنوان: رد: ضيافتي ديگر السبت سبتمبر 19, 2009 3:43 pm | |
| خدایا امشب قلب من فشار داده میشه توی سینه ام مثل کسی که داره با عزیزی خداحافظی می کنه مثل کسی که داره میره سفر، و از عزیزش جدا میشه خدایا امشب چشمای من اشکیه، توی گلوم بغضه، امشب دلم خیلی تنگه دلم واسه کسی که دارم ازش جدا میشم تنگه، کسی که نمی دونم زنده می مونم واسه اینکه یه بار دیگه ببینمش یا نه دلم برای ماه رمضونی که تو توش هزار هزار برابر با من مهربونتر بودی تنگ شده، حالا که دارم از خونه اش میرم دلم برای خونه ای که پر بود از محبت، از بخشش، از اجابت، از مهربونی، از برکت، از همه چیزهای خوب هر دو دنیا، تنگ شده یک ماه مهمون این خونه بودم، من و همه بنده هات رو دعوت کرده بودی به خانه رمضان این ماه رمضون که رسید، خودت اومدی صدا کردی، گفتی دلارام، بیا واسه تو که شادی و هدیه دوست داری، یه سفره پهن کردم به طول یک ماه و به عرض هزاران هزار ماه سر سفره هر چی که دوست داری واست گذاشتم، واسه تو و واسه همه اونایی که دعوت من رو قبول کنن و بیان به مهمونیم گفتی دلارام همیشه خدای مهربونت بودم، این یک ماه قد هزار هزار برابر مهربونتر میشم، پا شو بیا خونه خودم، درش به روی تو و همه بنده هام بازه بیاین بشین مهمون من، حبیب من، هر چی بخواین خودم براتون فراهم می کنم، از رزق و روزی بگیر، تا بخشش و آمرزش، از این دنیا بگیر تا اون دنیا اصلا همه فرشته هام رو بسیج می کنم که بیان واسه پذیرایی از تو و بقیه بنده هام گفتی دلارام، سه تا شب گذاشتم یکی از یکی بهتر و قشنگتر، هر کدومشون قد چند سال از عمرت پرونده ات رو هم باز کردم گذاشتم جلوی روم، منتظر نشستم که بیای، تو و بقیه بنده هام بیاین و بگین تا هر چی خواستید اجابت کنم منتظر نشستم که بیای بگی خدایا، امسال اسم من رو از لیست کسانی که جزء بدبخت ها هستن خط بزن و توی پرونده تقدیر امسالم، خوشبختی و سعادت بنویس منتظرم که تو بگی و من بنویسم، تو بخوای و من پاک کنم، منم که پاک می کنم و منم که ثبت می کنم گفتی دلارام نشستم نگاهتون کنم، تو و بقیه بنده هام رو نشستم نفس هاتون که بوی روزه می ده رو بشمارم و به ازای هر نفس براتون یه عالمه حسنه بنویسم گفتی دلارام.. گفتی همه بنده های من، این ماه خود خودمه، این ماهیه که پاداش هر نیکی و هر نفسش رو خودم می دونم و خودم بهتون میدم، اصلا مهمونداریتون توی این ماه رو خودم به خودم واجب کردم گفتی بیا.. همه بیاین.. من منتظرم.. بیاین.. حالا دارم میرم خدایا، و جز خودت هیچ کس نمی دونه توی این قلب کوچیکم چی میگذره هیچ کس نمی دونه چی به این دل میگذره حالا که داره از محبوبش، از کسی که بهش محبت کرده، دور میشه و جدا میشه، حتی خودم خودم که بدی کردم به این دل، و قدر ندونستم این مهمونی رو، و برنده نبودم که وقت رفتن دستم پر باشه از جایزه و هدیه خدایا من همیشه کوچیکترین بودم، نه دل بزرگ و بی گناهی داشتم، نه روح پاک و بی آلایشی من همیشه بنده بدی بودم، حتی وقتی تو من رو دعوت کردی به خونه رمضان، به خونه خودت، من به خودم بدی کردم، من ظالم بودم و ظلم کردم.. ای ماه رمضون، یه کاسه پر آب کن و پشت پای ما بریز، تا بازم برگردیم، تا این آخرین باری نباشه که چشم دلمون، به جمال تو روشن می شه و اگر آخرین بار بود که دیدمت، خودت سال دیگه یادی از من بکن، و از خدا برای من بخشش بخواه، و نذار اونجا که تنها هستم، چشم به راه و دست خالی بمونم و ای خدای ماه رمضون... فقط یه ساعت دیگه مونده تا وقت رفتن این یه ساعت رو واسه من و تمام بنده هات که الان مثل من دلشون تنگه تموم نکن، مگر با بخشش، با آمرزش، با پاک شدن از گناه خدایا من بلد نبودم از این ماه و از این مهمونی هدیه و توشه زیادی بگیرم، تو از رحمت و لطف خودت، نذار که دست خالی از خونه ات برم با چشم محبت و رحمتت نگاه کن، به من و دوستانم، و همه مردمی که چشم نیازشون به دستای مهربون توئه و این عید رو بر همه ما مبارک کن خدای مهربونم منم که ضعیفم، و محتاجم، و حقیرم، و بنده ام، و تویی که قادری و بی نیازی، و مهربونی و لطیف و بخشنده ای، تویی که رحمان و رحیمی، و تویی که ... خدایی ...خدای من | |
|
| |
بهاره عضو باشگاه 1000 تایی
تعداد پستها : 7588 Location : قم Registration date : 2007-12-25
| عنوان: رد: ضيافتي ديگر السبت سبتمبر 19, 2009 5:35 pm | |
| | |
|
| |
| ضيافتي ديگر | |
|