سلام اینجا واسه اینه که خبرها مقالات علمی و اطلاعات روز رو قرار بدین...
اولیش که برام جالب بود امیدوارم شما هم خوشتون بیاد رو میگذارم ...منتظر خبرها و اطلاعات شما هستم...
روانشناسي رايانه
اميدوارم شما جزو آن دسته از افرادي نباشيد که با کامپيوترشان همانند ضبط صوت و يا آلبوم عکس برخورد مي کنند. بايد بدانيد کامپيوتر نه تنها ضبط صوت نيست بلکه يک سيستم بي جان هم نيست. کامپيوتر يک موجود زنده است و هر کاربري بايد با کامپيوترش همانند يک موجود زنده برخورد کند. با آن مهربان باشد تا با شما مهربان باشد. قرار نيست که همانند يک کودک قربان صدقه اش برويد و دورش بگرديد بلکه فقط کافي است به آن برسيد. منظورم اين نيست که برايش آبميوه و پفک بخريد بلکه دوستش داشته باشيد و به آن احترام بگذاريد تا برايتان خوب کار کند.اگر ديديد که کامپيوتر شما به خوبي گذشته کار نمي کند مطمئن باشيد دو دليل دارد، يکي از دلايل پايين بودن مدل برخي از قطعات آن است و دليل ديگر عدم شناخت شما از روح و جسم کامپيوترتان مي باشد. روح کاميپوتر شما برنامه هاي نرم افزاري است که هر از چندگاهي بايد آن را کالبد شکافي کرد و ديد از نظر روحي داراي چه مشکلي مي باشد. يعني ببينيد کدام يک از برنامه هاي نرم افزاري آن دچار مشکل شده است و از نظر جسمي آن را به دکتر ببريد تا اگر لازم است قسمت هايي از بدنش را که ديگر قديمي شده تعويض کند. تلاش کنيد براي اينکه کامپيوترتان براي شما خوب کار کند روح و جسم آن و بيماري هايش را بشناسيد تا در اولين فرصت به دادش برسيد. از دست اين دوست که دنياي تکنولوژي آن را به خانه هاي ما آورده عصباني نشويد زيرا آنها هم احساس دارند. در مطلب زير راه هايي براي بهتر شناختن کامپيوترتان به شما ارايه مي کنيم تا بهتر بتوانيد به آنها کمک کنيد و آنها هم براي شما بهتر کار کنند.
1 - حتما و حتما وقتي احساس کرديد کامپيوترتان در بهترين حالت از نظر روحي و جسمي است و درايورها و نرم افزارهاي مورد نظرتان را نصب کرده ايد يک Point در بخش Restore براي آن تعريف کنيد و از آن بهتر در بخش Backup از آن پشتيبان بگيريد و در گوشه اي از هاردتان نگهداري کنيد و از همه اينها بهتر، پشتيبان گيري ASR است که با يک فلاپي تمام ويندوز و برنامه هاي شما را در صورت لزوم باز مي گرداند و چنان فايده اي دارد که وقتي مجبور شويد ويندوز را فرمت کنيد به اهميت طلايي آن پي خواهيد برد و صد البته به هوش خودتان و مايکروسافت درود خواهيد فرستاد!
2- اگر تازه سيستم مي خريد يا مي خواهيد يک هارد اضافه نصب کنيد، از هاردهاي جديد ATA-S يا همان SATA استفاده کنيد. ولي اول ببينيد مادربردتان هارد Sata را پشتيباني مي کند، يعني شکاف مخصوص آن را دارد يا نه. اين هاردها سريع تر از هاردهاي معمولي IDE و ATA هستند. خلاصه ATA را ول کنيد و SATA را بچسبيد که در حين کار حرفه اي متوجه تفاوت سرعت آن خواهيد شد.
3 - خانه تکاني کنيد. نرم افزارهاي اضافه را از پست خود عزل کنيد. مراقب نرم افزارهاي جاسوسي باشيد و جاسوس کش و ويروس کش تان را به روز کنيد. کليدهاي رجيستري اضافه بسياري هم اينک روي سيستم شما وجود دارند که بايد پاک شوند. نرم افزارهاي خوب و بد در اين مورد زياد هستند. پس از آن سيستم را حتما هر چند وقت يک بار Defrag کنيد.
4- RAM کامپيوترتان که نقش بسيار حياتي در کامپيوتر دارد را ارتقا دهيد تا باعث شود ويندوز شما سرحال تر و قبراق تر بتازد. هيچ چيز نخريديد حداقل RAM بخريد.
5- شما DVD رايتر يا حداقل DVD خوان نداريد؟ پس چي داريد!؟ تا مدت ها پيش، گران بود ولي الان خيلي ارزان تر از گذشته است. DVD رام روي کامپيوتر نداشته باشيد يعني نصف العيش تان بر فناست. اگر DVD داشته باشيد ايزد در بيابانت دهد باز براي پشتيبان گيري از ويندوز و پرونده هاي سنگين و تماشاي DVD و خيلي چيزهاي ديگر. پس ارزش اين را دارد که پولي براي آن کنار بگذاريد.
6 - به جاي استفاده مداوم از CD نصب برنامه ها و درايورها، همه چيزهايي را که مي خواهيد در يک فولدر با نام Tools My يا هرچه دوست داريد بريزيد که هميشه دم دست باشند، تا ديگر براي پيدا کردن CD درايور فلان قطعه دربدر انباري و کارتن هاي خانه نشويد! اگر هارد بالايي داريد تمام نرم افزارهاي خام مورد نيازتان را از ويندوز گرفته و با ديگر نرم افزارهاي کاربردي دسته بندي کرده و در فولدرهاي مخصوصي بريزيد. اين کار در دوام CD درايو شما مفيد است و نيز اطبا گفته اند رفع قولنج و نفخ نيز مي کند.
7 - يکي را مي شناسم که به سبک قديمي تنظيم تلويزيون، عادت دارد وقتي برنامه اي خوب کار نمي کند روي مانيتور مشت بزند! از اين گذشته مانيتور شما دارد «پرپر» مي زند. نمي بينيد؟ احساس نمي کنيد؟ خب دو حالت دارد يا مي دانيد که در اين صورت درايور مانيتورتان را نصب کرده و در تنظيمات کارت گرافيکي rate Refresh Screen آن را روي بالاترين مگاهرتز مربوطه گذاشته ايد که ديگر پرپر نمي زند، يا نمي دانيد که بهتر است مثل اولي بدانيد.
8- از کي بردهاي کوچک استفاده کنيد. آنها فضاي کمتري مي گيرند و قابليت مانور موس در فضاي باقيمانده بيشتر مي شود. اگر هم به کي بردهاي پت و پهن عادت کرده ايد، از ما گفتن بود.
9 - شما هنوز موس هاي قديمي داراي گوي غلتان داريد!؟ حتما حمله مغول ها به ايران را هم به ياد داريد!؟ موس فقط موس هاي اپتيک. مطمئن باشيد مقداري هزينه بيشتر در حفظ سلامت و اعصاب شما موثر خواهد بود.
10- کامپيوتر نازنين شما مثل خودتان هرچند وقت يک بار نياز به حمام رفتن دارد. «اسپري کف» که به صورت يک قوطي اسپري و ارزان قيمت است با يک دستمال نرم و يک برس نرم کوچک، وسايل حمام کامپيوترتان هستند. اگر هم بلديد، حجامتي بگيريد بد نيست! هيچ گاه اسپري کف را به صورت کامپيوترتان (شيشه مانيتور) نزنيد.
11- آن کامپيوتر بيچاره را چرا لاي فشار ميز و اشيا» مختلف چپانده ايد؟ چرا مانيتور را به ديوار تکيه داده ايد؟ خوشتان مي آيد شما را هم اين طور بچلانند؟ بگذاريد کامپيوترتان نفس بکشد و اطراف آن باز باشد. مخصوصا مانيتور که به فضاي کافي براي نفس کشيدن نياز دارد. خوب چرا معطليد؟ زودتر دست به کار شويد و ميزتان را خلوت کنيد.
12- از کيس هاي بزرگ و فول استفاده کنيد. آنها غير از جادار بودن خنک ترند و سرعت سيستم شما به خاطر گرما پايين نمي آيد. کيس هاي چرخدار با امکان جابجايي آسان هم خوبند. تصميم بگيريد که مي خواهيد آن را روي زمين بگذاريد يا روي ميز. در ضمن حتما هنگام خريد کيس غير از شکل و ظاهر به جنس بدنه و وزن آن هم توجه کنيد. به قول معروف نه همين کيس زيباست نشان کامپيوتر خوب! هر کيس زيبا و شيکي لزوما کيس خوبي نيست. سعي کنيد کيس هاي آلومينيومي داراي تهويه و شکل مناسب بخريد که اگرچه گرانند ولي سبک هستند و حرارت را از خود عبور داده و سيستم درون آنها خنک تر است. سعي کنيد مثل من عاشق کيس هاي فول آلومينيوم و داراي فن هاي متعدد باشيد! هر چقدر هم که سيستم شما مدل بالا و پيشرفته باشد کيس بد موجب استهلاک زودرس آن خواهد شد. کامپيوتر نازنين شما شايسته يک کيس خوب است. همه اينها مشروط به داشتن پول است ولي خب يک ضرب المثل انگليسي مي گويد: ما آن قدر پولدار نيستيم که جنس ارزان بخريم. وقتي چند برابر پول صرف اجناس بنجل کرديد معني اين مثل نغز را درک خواهيد کرد!
13- فکر مي کنيد پاور از CPU مهم تر نيست؟ چرا هست. پاورها غير از مدل هاي مختلف حداقل سه نوعند. يک نوع پاور درپيتي که مستقيما برق را به مادربرد مي دهد PFC Non است که اکثر پاورها همين طورند و اگر ديديد با نوسان برق، مادربردتان سوخت مجرم رديف اول پاور است و مجرم رديف دوم خودتان هستيد که چنين پاوري براي کامپيوتر بيچاره خريديد. البته از اين لحظه به بعد که اين موضوع را مي دانيد. نوع ديگر پاورها PFC Passive و PFC Active هستند که البته گرانتر هستند ولي جريان برق و فرکانس ورودي را کنترل مي کنند که همينطور بي خود و بي جهت روي مادربورد بدبخت نريزد و تغيير ولتاژ و نويز برق را هم مي گيرند. پس اگر پول داشتيد يک پاور اکتيو يا حداقل پسيو بگيريد که ارزان تر است.
14 -اگر هم نخواستيد پول براي پاور خرج کنيد حداقل حتما يک محافظ برق خوب بگيريد. نوسان هاي برق را که ديده ايد، نديده ايد؟ اما کامپيوتر نازنين شما مي بيند و به اين شوک ها حساس است.
15 -سعي کنيد براي قطعات داخلي مختلف، فن هاي يدکي داشته باشيد (مخصوصا فن CPU و کارت گرافيک) آنها بعد از مدتي چنان گرد و خاک مي گيرند که به صورت لايه چربي درمي آيند و پاک کردنشان هم فايده اي ندارد و بعد سر و صداي گوشخراش آن اعصاب تان را خط خطي خواهد کرد. تازه اگر در محيط پرگرد و غباري باشد امکان دارد فن CPU بعد از مدتي سنکوب کند و بعد شما شنونده صداي دل انگيز انفجار CPU شويد. داشتن يکي دو فن يدکي که ارزان قيمت هم هستند، راه خوبي براي پيشگيري است.
16- هرچند وقت يک بار کامپيوترتان را باز کنيد و قطعات داخلي آن را با جارو برقي و يا سشوار گردگيري کنيد. کارت ها و رم ها را هم با دقت جدا کنيد و درز اسلات ها را خوب گردگيري کنيد. آهاي شما! بله شما! با آن سيم ظرفشويي مي خواهيد چيکار کنيد!؟ فقط پارچه نرم و بدون پرز.
17- براي بالا بردن سرعت شماره گيري مودم در کنترل پنل و تنظيمات مودم در بخش mobems به بخش Properties برويد و از آنجا در Abvanceb در نوار خالي setting Extra تايپ کنيد: 50=S11 با اين عمل پس از اولين کانکت، سرعت شماره گيري تان بيشتر خواهد شد.
18- از ترکيب يک فايروال و يک آنتي ويروس استفاده کنيد و آنها را براي يکديگر و براي بخش امنيتي ويندوزتان تعريف کنيد.
19- ويندوز خود را حتما به روز کنيد. براي اينکه سرعت اينترنت پايين نيايد بخش اتوماتيک آپديت را غيرفعال کرده و هر بار با ورود به صفحه آپديت شرکت مايکروسافت ببينيد سيستم شما چه نرم افزارها و پچ هاي امنيتي لازم دارد. اول پچ هاي امنيتي را يکي يکي يا چندتا چندتا به صورت دستي انتخاب کرده و دانلود کنيد. اگر هم ويندوز قانوني مايکروسافت داريد که خوش به حال تان چون پچ هاي امنيتي بيشتر به اضافه Defenber Winbows و اکسپلورر7 و ديگر چيزها را مي توانيد دانلود کنيد.
20- اين اصل را به خاطر بسپاريد که در کار با کامپيوتر هيچ وقت مشکل غيرقابل حلي وجود ندارد مگر اينکه سخت افزاري باشد. کامپيوتر شما خراب نشده، بدکار نمي کند و اصولا مشکلي وجود ندارد مگر اينکه مربوط به قطعه اي سخت افزاري باشد مثلا سوخته يا شکسته باشد. کامپيوتر شما درحد و توان خودش به شرط اينکه قطعاتش با هم متناسب باشند، خوب کار مي کند. او شما را مي شناسد و فرمان هايتان را درک مي کند، بايد شما هم سعي کنيد او را بشناسيد و مشکلاتش را درک کنيد!
منبع:
www.parsnic.com[img]
[/img]
در پناه حق تعالی شاد و خرم باشید